Sint Lambertuskerk

SINT LAMBERTUSKERK KRALINGEN, Oostzeedijk beneden 1-3, ROTTERDAM
Postadres: Hoflaan 121, 3062 JE Rotterdam
info: tel. 010 – 412 36 90
LOCATIE; bereikbaar met Metro Voorschoterlaan


Organist: Eric Koevoets

Concertcommissie: Venster op muziek in de Lambertus


Het Maarschalkerweerd-orgel (1900) van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam is gebouwd volgens het pneumatisch systeem ‘Weigle’. De stijl van het orgel vertoont duidelijke Frans en Duits romantische elementen, gecombineerd met oudere Hollandse tradities.

Dispositie:

Hoofdwerk (I) C-f”’ Bovenwerk (II, in zwelkast) C-f”’ Pedaal C-d’
Prestant 16′ Flûte harmonique 8′ Subbas 16′
Bourdon 16′ Holpijp 8′ Violon 16′
Prestant 8′ Quintadeen 8′ Open fluit 8′
Roerfluit 8′ Gamba 8′ Gedekt 8′
Fluit travers 8′ Voix céleste 8′ Octaaf 4′
Aeoline 8′ Salicionaal 4′ Bazuin 16′
Octaaf 4′ Flûte octaviante 4′
Roerfluit 4′ Flageolet 2′
Quint 3′ Basson Hobo 8′
Octaaf 2′ Tremolo
Mixtuur 3-4-5 sterk
Cornet 5 sterk
Trompet 8′

Zweltrede voor Bovenwerk
Koppel Pedaal-Hoofdwerk (als trede, rechts van de zweltrede)
Koppel Pedaal-Bovenwerk (als trede, rechts van de zweltrede)
Koppel Hoofdwerk-Bovenwerk (als handregister)

Links van de manualen bevinden zich in drie rijen (terrassen) de registers van het Hoofdwerk; rechts bevinden zich in drie rijen (terrassen) de registers van het Bovenwerk (bovenste 2 rijen) en Pedaal (onderste rij).

Voor uitgebreide informatie klik hier: http://www.lambertuskerk-rotterdam.nl/orgel.html

 

Eric Koevoets studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel (Uitvoerend en Docerend Musicus) bij Jet Dubbeldam, piano (Docerend Musicus) bij Frans van Hoek en koordirectie bij Barend Schuurman. Ook volgde hij improvisatielessen bij Arie J. Keijzer. Ten overstaan van de Commissie Bevoegdheidsverklaringen van de R.K. Kerk behaalde hij in 1992 het diploma kerkmuziek. Momenteel verdiept hij zich verder in improvisatie bij Hayo Boerema.Hij geeft regelmatig orgelconcerten, is als begeleider actief en componeerde diverse werken.

Hij is sinds 2007 dirigent-organist van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Daarnaast is hij dirigent van Vrouwenkoor La Confiance uit Dordrecht en piano- en orgeldocent aan Muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn te Dordrecht.

In de afgelopen jaren zijn van zijn spel vele CD’s uitgebracht waaronder een CD-box met de complete orgelwerken van César Franck. Momenteel houdt hij zich intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens concerten en CD-opnamen. In het kader hiervan werd in 2016 volume 8 uitgebracht

Daarnaast maakte hij o.m.de CD ‘Voix Céleste’ en een live CD met Symphonie II en Symphonie V van Charles-Marie Widor, beiden gespeeld op het Maarschalkerweerd-orgel van de Sint Lambertuskerk te Rotterdam. Voor meer informatie: www.erickoevoets.nl.

Klik hier voor een YouTube opname: https://youtu.be/9E24WjloDJQ