Nieuwjaarsconcert Oude of Pelgrimvaderskerk

11 januari 2014

Klik hier voor informatie over Gerard van der Zijden

Klik hier voor informatie over Jonate Droogers

Klik hier voor informatie over Fiona Hutubessy

Concert
Nieuwjaarsconcert Oude of Pelgrimvaderskerk
Wanneer
zaterdag 11 januari 2014
16:00  Alle leeftijden
Waar
Aelbrechtskolk 20
Rotterdam, Zuid-Holland 3024 RE
Andere informatie

GERARD VAN DER ZIJDEN is op 7 jarige leeftijd begonnen met pianospelen. Emmy van Eden, onder andere begeleidster van Jo Vincent, leerde hem in korte tijd dit instrument te bespelen. Na verhuisd te zijn naar Capelle aan den IJssel kreeg hij zijn orgellessen van onder andere Jan Brandwijk en Henk Groeneweg.
Gerard is orgel leerling geweest van Arie J. Keijzer en Geert Bierling. Bij Geert Bierling heeft hij zijn studie Orgel en Kamermuziek succesvol afgerond aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Kerkmuziek studeerde hij bij Arie Eijkelboom, koordirectie bij Wim van Herk en zang bij Harjo Pasveer.
Gerard is hoofdorganist van de Oude of Pelgrimvaderskerk te Rotterdam-Delfshaven. Hier bespeelt hij het monumentale Bätz-Witte orgel uit 1855 en het Koororgel van Fonteyn uit 1975.Naast het bespelen van de deze instrumenten heeft Gerard een orgel- en pianolespraktijk en een zaterdagmiddag – orgelconcertserie.
Hij vormt een muzikaal duo met de bariton Christian van Es, naast de productie van een cd met Bach-liederen organiseren zij regelmatig zgn. scratchmuziek-dagen.
Vanaf voorjaar 2013 verzorgen zij concerten in diverse zorginstellingen door het hele land ,voor de Stichting Muziek in Huis.
Gerard van der Zijden is dirigent van de koren Omnia cum Deo uit Nieuw- Lekkerland en Groote Lindt uit Zwijndrecht. Per 1 juni 2013 is hij benoemd als dirigent van het Gemengd Koor Vivace uit Reeuwijk. Hij is een veelgevraagde begeleider van koren uit Rotterdam en omstreken. Zijn spel is te beluisteren op diverse CD opnames, solistisch en ook als koorbegeleider. In april verscheen zijn nieuwste solo cd “Proficiat” ter gelegenheid van zijn 12 ½ jarig jubileum als organist van de Pelgrimvaderskerk.
Website: www.gerardvanderzijden.nl

GERARD VAN DER ZIJDEN – orgel en piano m.m.v. Jonate Droogers – fluit ( zie: www.jonate.nl) en Fiona Hutubessy – cello (zie: www.fiocello.com/biografie.htm).

PROGRAMMA:
Werken van S. Karg – Elert, M. Blavet en Hans André Stamm