Hoflaankerk

HOFLAANKERK, Oudedijk 2 3062 JA ROTTERDAM
info: 010 412 26 46
LOCATIE; bereikbaar met Metro Voorschoterlaan; tram 7


Organist: Wouter van der Wilt

Concertcommissie Hoflaankerk


De Hoflaankerk is een waterstaatskerk uit 1842 met 600 zitplaatsen. Het orgel werd in 1966 nieuw gebouwd door de Gebr. van Vulpen te Utrecht onder advies van Piet van den Kerkhoff te Rotterdam. Het verving het Standaart-orgel uit 1911. Het werd op 21 september 1966 officieel in gebruik genomen. Het orgel heeft een hoofdwerk, rugwerk, borstwerk en pedaal en telt 28 stemmen.
Dispositie

Hoofdwerk

Prestant 8
Quintadeen 16
Roerfluit 8
Octaaf 4
Spitsfluit 4
Octaaf 2
Mixtuur 5-6 st.
Trompet 8
Koppels Rw en Bw

Rugwerk

Prestant 4
Holpijp 8
Roerfluit 4
Sexquialter 2 st.
Gemshoorn 2
Nasard 1 1/3
Scherp 3-4 st.
Dulciaan 8
Tremulant

Borstwerk

Gedekt 8
Ged. Fluit 4
Prestant 2
Octaaf 1
Regaal 8
Tremulant

Pedaal
Prestant 8
Subbas 16
Octaaf 4
Mixtuur 5 st.
Bazuin 16
Trompet 8
Schalmei 4
Koppels Hw en Rw

De kerk staat dichtbij de metro- en tramhalte Voorschoterlaan. Er is voldoende parkeergelegenheid in de straten rondom de kerk.

IMG_0462_kleur

Wouter van der Wilt uit Kapelle – Biezelinge studeerde hoofdvak orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman. In 2008 behaalde hij zijn bachelordiploma cum laude, zijn masterdiploma volgde in 2010. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek (kerkelijk orgelspel bij Geert Bierling) en volgt hij improvisatielessen bij Henco de Berg. Tijdens zijn masterstudie volgde Wouter lessen aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ludger Lohmann, deze lessen kregen een vervolg door middel van een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wouter nam deel aan verschillende masterclasses, onder andere bij Michael Radulescu, Loïc Mallié en Guy Bovet.
Wouter werd in 2007 en 2008 respectievelijk eerste en derde prijswinnaar op het Govert van Wijn concours in Maassluis. In 2009 won hij de eerste prijs op het nationaal improvisatieconcours in Amsterdam. Sinds januari 2010 is hij na vergelijkend proefspel benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen. Als dirigent, repetitor en begeleider is hij betrokken bij verschillende koren.
Naast zijn conservatoriumstudie studeerde Wouter aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Wouter van der Wilt is part- time werkzaam als docent beeldende vorming en CKV in het voortgezet onderwijs.

Zie verder: www.woutervanderwilt.nl

Musica religiosa

Op zondagavond 12 januari werd Wouter van der Wilt  n.a.v. zijn cd ‘Sonata da Chiesa’ geïnterviewd door Kees Schuurman op Musica Religiosa orgelradio, radio 5, van 22.00 tot 23.00. Hij vertelde over die cd en er was veel muziek te horen.

U kunt deze uitzending nog beluisteren op:
http://www.musicareligiosa.nl/,  ga naar orgelradio-radioarchief.
Van harte aanbevolen.

Op 12 januari 2014
Cd ‘Sonata da Chiesa’ besproken op Radio 5
Beluister het interview

Op 5 oktober 2013
werd mijn cd ‘Sonata da Chiesa’
gepresenteerd in de Hoflaankerk
in Rotterdam Kralingen.
De cd is opgenomen op het van Vulpen orgel
in deze kerk.

Op de cd staan werken van
Bach, Bruhns,
Krebs, Mendelssohn,
Distler en Beekman.
Verder een improvisatie èn een cdpremiere:
Sonata da Chiesa van Kees Schoonenbeek.